Μικροφωνική αλληλεγγύης για την Villa Amalias

IMG_2167[1]

Μικροφωνική αλληλεγγύης για την Villa Amalias που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου. Κατα την διάρκεια της μικροφωνικής μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο. Μετά την λήξη της μικροφωνικής έγινε μοίρασμα σε καφετέριες της Πετρούπολης, ανάρτηση πανό στην κεντρική πλατεία και σπρέυ σε διάφορα σημεία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Το πρωί της Πέμπτης 20/12/2012 έγινε έφοδος της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελέα στην κατάληψη Villa Amalias. Αφορμή αυτού του γεγονότος ήταν μια «ανώνυμη» καταγγελία για ναρκωτικά.
Ύστερα από εκτεταμένη και πολύωρη έρευνα στο χώρο, βρέθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για να στηθεί το αστείο κατηγορητήριο, που οδήγησε τελικά τους 8 συντρόφους που βρίσκονταν στο χώρο της κατάληψης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Ο μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών και το εύφλεκτο υγρό καθαρισμού τυπογραφικής μηχανής βαφτίστηκαν «υλικά κατασκευής μολότωφ», ενώ είναι γνωστό ότι στο χώρο λειτουργεί καφενείο, συναυλιάδικο και κινηματικό τυπογραφείο. Όσον αφορά τα δυναμιτάκια, τις σφεντόνες κλπ. είναι αντικείμενα που κάθε κατειλημμένος χώρος οφείλει να έχει για την αυτοπροστασία του, ειδικά όταν έχει δεχτεί ένα σωρό επιθέσεις στο παρελθόν από παρακρατικούς ακροδεξιούς. Ως προς τις αντιασφυξιογόνες μάσκες που βρέθηκαν, είναι αυτονόητο πλέον ότι αποτελούν απαραίτητο εξοπλισμό για όποιον συμμετέχει σε διαδηλώσεις.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι κατηγορίες είναι εντελώς προσχηματικές με μόνο σκοπό το σφράγισμα της κατάληψης. Σα να μην έφταναν αυτά, η υποδοχή που επιφύλαξε ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης σε 7 άτομα που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο δημαρχείο, ήταν η προσαγωγή τους στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας και από νωρίς το πρωί συγκεντρώνονταν αλληλέγγυοι, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία με μεγάλη συμμετοχή στην περιοχή της Βικτώριας. Ταυτόχρονα, κινήσεις αλληλεγγύης σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.
Οι καταλήψεις μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο απ’ το κράτος και τα τσιράκια του (φασίστες). Η επίθεση αυτή ενάντια στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Η κυβέρνηση, υπηρέτης των μεγαλοσυμφερόντων, προσπαθεί όχι μόνο να διασφαλίσει τα συμφέροντα μιας εξουσιαστικής ελίτ, αλλά και να την καταστήσει δυνατότερη, έτσι ώστε και μετά την κρίση , το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμο για χάρη του κεφαλαίου.
Η Villa Amalias δεν είναι απλά ένα κτήριο. Εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον αποτελεί εστία αντίστασης και αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλεται. Προάγει μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, όπως και πολλοί άλλοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι. Οφείλουμε να παλεύουμε για τους χώρους αυτούς και να υπερασπιζόμαστε την ύπαρξή τους, όπως παλεύουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

IMG_2169 IMG_2171 IMG_2172

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *